Bloggen

Bloggen

Midsommar

Och så blev det midsommarafton i år också. Lagom mycket jobb i veckan före, och ett behagligt väder satte förutsättningarna.

Sillen intogs utan närvarande kamera, men efteråt blev det en lite fotorunda i trädgården…kunde inte låta bli! Färger och former avlöser varandra allt eftersom växter växer, slår ut, och vissnar. Har man i minnet hur det ser ut vintertid, så är kontrasten enorm. Bara att njuta av allt det vackra, och försöka utnyttja mesta möjliga tid för uppladdning av det kreativa sinnet.

Nu blir det semester ett tag.
Ha det gott därute!

Snart sommar

Under våren har verksamheten gått lite på sparlåga, i väntan på att fler deltagare i de olika projekten skall bli vaccinerade. Först efter sommaren blir det lite mer fart.

Matfotograferingen tillsammans med Asplund Mat&Medier för tidskrifterna Mitt Kök, Leva&Bo, och Söndag m fl har rullat på som vanligt. Många goda recept har illustrerats, och vi hänger i ett tag till innan det blir semester.

Ha en gooood sommar! 

Föregående bild
Nästa bild

Matfröjd nu i skarp version

Skarp app-version nu uppe för nedladdning!

Efter tre års arbete tillsammans med ett härligt gäng kan nu alla ta del av receptappen MatFröjd! Många timmar har ägnats åt fotografering, styling, recept, och testning. 

Appen är framtagen med stöd av Arvsfonden, och under ledning av Hushållningssällskapet.

Appen MatFröjd är ett enkelt hjälpmedel för äldre, deras anhöriga och för personal inom äldrevården. Målet är att  äldre som har en  förvärvad eller åldersrelaterad funktionsnedsättning och som bor kvar hemma ska få en ökad matlust och matglädje.

Nedladdning finner du i AppStore eller Google Android .

Artikel i PRO-tidningen hittar du här!

Drönaruppdrag

Uppdragen för drönarna varierar. Här besöks ett område i Varberg där vi varit tidigare, närmare bestämt Träslövs Trädgårdsstad. Derome Mark & Bostad bygger ett stort antal nya bostäder, av olika typer, och det görs i etapper. Vi som flyger tar fram bildunderlag för hur de framtida utsikterna kommer att bli när husen är klara. Området på bilden drönarfotograferades för något drygt år sedan, och nu denna vår betade vi av det område som ligger framför, och ligger näst på tur att byggas. 

Vi har tre drönare i olika storlekar, drönarutbildning, och alla erforderliga tillstånd, och är ansvarsförsäkrade så klart.

Matfotoflum

När det enkla är det vackra.

Ibland kan den sparsmakade färgsättningen och de varsamma formerna medverka till att lyfta fram motivet. 
Stylist och kock: Christina Asplund

Det finns dagar då man älskar sitt jobb mer än annars!

 

Kund: Leva&Bo

Nya reglerna för drönare…

Som tidigare nämnts i bloggen, så har EU börjat gå mot mer enhetliga regler för drönarflygning från och med 1 mars. Dock är fortfarande en hel del oklart, när det gäller hur de nya föreskrifterna skall omvandlas till verklighet. Hur jag såg på det innan införandet under februari, när intervjun gjordes, finns att läsa i senaste numret av facktidningen Monitor.

Jag har sedan under vintern/våren deltagit i tre seminarier i ämnet. En anordnad av Swedron, och två under ledning av Transportstyrelsen. Långa diskussioner om hur man som pilot skall agera i olika situationer. Frågorna är fortsatt många, men så småningom kommer det säkert att bli bra. Det gäller bara att ha tålamod, och att hålla sig informerad.

Här hittar du info:
Transportstyrelsen

Luftfartsverkets drönarkarta

Polisen

Naturvårdsverket