Bloggen

Bloggen

Sommaren rullar på…

Inget är längre som förut...

Ena månaden så regnar det inte alls, och värmen plågar oss. Sedan blir det vått och kallt…ungefär som somrarna var när man var yngre. 

Nya typer av kameror tar allt större steg in på marknaden, och det som gäller nu är spegellöst. Hypersmarta kamerahus som kan följa med skärpan på ett djurs ena öga, när djuret rör sig i bild. Man kan t o m bestämma vilket öga den skall följa. Ljuskänslighjeten är så bra, att man nästan kan plåta i totalt mörker, och skulle det bli lite brus så fixar AI det.
Jag tillbringar mycket ledig tid med att testa de olika funktionerna, och har småkryp som övningsobjekt.

Nu längtar jag efter riktig vår…

Bilden är från en mer normal vår.

Nu börjar den här våren bli riktigt seg och långdragen. Soliga svala dagar blandas med snöstorm, markfrost, ösregn, och andra bakslag. Visst finns det fördelar med detta också, som att snödropparna blommar i veckor. Nu känns det dock som arbetet i trädgården kräver lite mildare väder, annars blir det trångt om tid att hinna med allting innan de yrkesmässiga projektarbetena drar igång för säsongen.

Vi håller tummarna för att värmen kommer snart!!!

Vildsvinsjobb

Vi behöver äta mer vildsvinskött. 

Vildsvinsstammen ökar, och orsakar stora skador, både i naturen och i trafiken. På uppdrag av Jordbruksverket tar nu Hushållningssällskapet fram en receptsamling för att uppmuntra användandet av köttet. Recepten passar både till vardags och fest. Köttet är saftigt, smakrikt, och klimatsmart.

Formgivningen har gjorts av Lewander&Co och fotograferingen har gjorts av undertecknad, tillsammans med matstylisten Christina Asplund och matkonsult Eleonor Schütt.

Återkommer med uppgifter om hur man får tag i den, så fort den lämnat tryckpressarna!

Smaklig måltid!

Vildsvinsrecept 2023-02-20 kl. 12.08.08

Ännu ett projekt i hamn…TAKK för maten

Efter ca två års arbete är appen “TAKK för maten” nu äntligen klar att för publicering. Vi har producerat runt 2000 små instruktionsfilmer som tillsammans bildar drygt 40 recept anpassade för personer med olika funktionsvariationer, som t ex hörselnedsättning. 

Länk till Nyhetsbrevet, klicka här!

Det grundläggande arbetet med appen har finansierats med medel från Vinnova och slutförandet har kunnat genomföras med stöd från Allmänna Arvsfonden

Klicka här så hittar du mer information om hur du skaffar appen!

Hösten är lugnets årstid…

När sommaren långsamt lägger sig att vila, och dagarnas längd blir allt kortare, då söker jag mig gärna ut i skogen. Lugnet där känns så befriande, och den lilla spänningen i att leta efter ätbar svamp räcker så väl. Är man inte intresserad av svamp så kan man bara sitta på en stubbe och njuta….eller vandra långsamt efter någon lite bäck.

Filmat med Sony FS5 Mk2, Canon 5D Mk4, och drönaren DJI Mavic Pro 2.

Musik: Shallow Water (ft. Yehezkel Raz) by Underwater Fantasies Vol. 1

GoGlad receptbok nu klar

Bli inspirerad av vackra foton och fina tecknade bilder i GoGlad receptbok. Nu kan du laga alla recept från spelappen GoGlad själv, på riktigt. Ett femtiotal recept finns samlade i receptboken som kan köpas tryck och spiralbunden eller laddas ner som pdf.

Spelappen kan du läsa mer om här: https://matglad.nu/goglad-2/

Receptboken hittar du här: https://matglad.nu/goglad-recepthafte