Bloggen

Bloggen

Sigge katt

Sigge

En stor pesonlighet har lämnat, och vandrat vidare. Katten Sigge kom till Tjolöholms by 2012, och var då redan vuxen. Hur han hamnade här vet vi inte. Under åren blev han en kär profil som gärna hälsade på,  och gooosade med både personal och besökare. Tyvärr drabbades han av problem med balansen för en dryg vecka sedan, sannolikt orsakat av någon blödning i hjärnan. Efter akut besök hos veterinären med omfattande undersökningar, togs beslutet att han skulle få somna in.

Igår 24 februari, hade tjälen släppt, och han ligger nu begravd under den stora eken i byn. 

Han lämnar ett stort tomrum efter sig! 

Gott Nytt År !!!!

Tack till 2024!

Då är det årets sista dag, 31 december, och vädret är grått. Man får försöka överleva med gott humör och god mat. I helgens tidning Söndag (Expressen) finns en artikel med nyårsmeny som Christina Asplund och jag snickrat ihop. Med den tackar jag alla för ett gott 2024, och önskar Er ett fint 2025.
Ta det lugnt i trafiken och stressa ner!!…det är helg!!

Tiden går…och nu är det juletid!

2024 går mot sitt slut.
Tiden rullar på, och den känns gå fortare varje år. Nåväl, vi hoppas att jul och nyår blir lugna och mysiga för oss alla. Just nu barmark, men lite snö hade varit vackert. Inte svinkallt, men  2-5 minus hade suttit fint.

Året har varit okej, och med lagom mycket jobb. Har fortfarande lite svårt att acceptera epitetet ”pensionär”, och föredrar jobbonär istället, och det är ju dessutom sant. Ser fram emot 2025, och hoppas vi får ett lite mer positivt år sett till världsläget.

Ha det gott där ute!!

Allt Om Mat Vinspecial

Då var det dags för publicering av jobbet ”Höstens superbär” i tidningen Allt Om Mat. Christina Asplund fixade recept, lagade, och stylade. Bären innehåller mycket nyttigt…och är riktigt goda!
Bon apetit!

För långt och troget arbete

Efter många år med matfotograferingar tillsammans med Christina Asplund, Asplund mat & medier, börjar vi nu tagga ner lite. Med långa relationer till kunder som Bonniers, Hemmets Journal, Hushållningssällskapet, Hembakningsrådet m fl, har vi hunnit med att producera hundratals med artiklar. Vi har även varit med och gjort bildmaterial till de populära apparna i Matglad-familjen.

Lite som tack för allt arbete har vi fått göra två större reportage i Bonniers Allt Om Mat. Denna vecka publiceras åtta sidor med goda recept med sitt ursprung i skogen.

Om vi dyker upp igen i framtiden…jag det vet man aldrig…..

Trappar ner ytterligare

Hejsan!
Från och med 2024 kommer jag att växla ned den kommersiella fotograferingen lite till. Sviker dock inte mina gamla kunder, utan uppehåller tjänster och arkiv så långt det är möjligt.

Efter nästan 40 år i branschen känns det som att man skall hinna med lite mer saker, och framför allt kunna planera min egen tid. Kanske ta upp mitt gamla intresse för naturfoto, påta mer i trädgården, eller nått sånt?

Ha det gott därute!