Bloggen

Bloggen

Hösten på väg…

Tillbringade en hälsosam lördag på Näsbokroks naturreservat i Åsa. Vädret präglades av svag vind från öst. Mycket moln, men ändå med en del öppningar för solen. Sommarens torka har satt sina spår, och jag har aldrig sett “Kroken” så gul så här tidigt på säsongen. 
Att utan stress få vandra runt med kameran och sortera bland intrycken denna plats förmedlar känns lyxigt. Klapperstensfälten, som formmässigt bryter mot klippor och ljunghedar skapar spännande möten. 

Missa inte att besöka Näsbokrok, oavsett vilken tid på året det är. Stället har många olika ansikten!

Sommar och Semester

Nu är det dags för semester, med undantag för regniga dagar, då det blir lite klippning av video och bildredigering. Man får ju vara lite flexibel!

Ha det gott därute!

Omväxlande vår i år…

När vädret blir ett aprilskämt

Aprilväder!
Kunde inte låta bli att fota lite med telefonen när jag var på väg ut på en cykelrunda första april. Turen bjöd på allt från snöstorm till solsken…FRISKT!

Sedan i höstas försöker jag hålla kroppen igång med att köra MountainBike regelbundet. Det har gjort nytta på både kondition, koordination, och balans. 

Vi jobbar vidare…

Arbetet med appen “TAKK för Maten” går framåt.

Efter att ha arbetat fram app-prototypen “TAKK för Maten” håller vi nu på att färdigställa den skarpa versionen. För min del handlar det om att filma instruktionsfilmer för fyrtio recept, med 35-50 moment i varje.  Det blir många hundra filmer och kräver full koncentration både vid filmning och klippning. Därtill kommer stillbilder på de färdiga rätterna.

Projektet startade i oktober 2020 och avslutas i oktober 2023. Nu är vi klara med drygt hälften, och resten kommer att göras under året. Covid-19 har försenat oss en del, men vi fixar detta!

Projektet stöds av Allmänna Arvsfonden, och leds av Hushållningssällskapet Väst.

Februari 2022

Det som gäller numera är att skjuta pensionärslivet framåt i tiden. Inget jag har något emot, snarare tvärtom. Att sluta jobba tvärt när pensionsåldern infaller, har ju aldrig känts speciellt lockande. Visst var det tungt att flytta ut ur den stora studion på Lindbergsvägen i Varberg nyår 2020-21. Efter trettio år på samma plats hinner man med att göra en del saker till dagliga vanor. Fram till utflyttningen har det det ju hela tiden handlat om att utveckla lokalen. Nu gjorde man ju sig av med möjligheter, och minskade bredden på vilka uppdrag man kan åta sig.

Efter ett drygt år med en liten studio, känns det dock skönt. De fasta kostnaderna har minskat, och pressen på att ständigt dra in till hyror mm avlastar i vardagen. Något som man uppskattar när åldern stiger.

Vad gör då gubben numera?
Det blir mest jobb med anknytning till mat. Både video och stillbild. Dessa görs “on location” och klippning/bearbetning görs i hemmakontoret.
Lite produktfoto görs fortfarande, men då är det mindre prylar i “lillstudion” eller foto ute hos kund. Lite drönarjobb för olika byggföretag hinns också med.

Hur länge skall man då hålla på? Ja, det vet ingen…men några år till blir det nog 😉

Allt Gott!

Bilden från ett matjobb i Leva&Bo januari 2022

 

 

Annandag Jul

En underbar dag på havsisen. Solen sken, vindstilla, och broddarna på.

Gott slut på 2021!