Bloggen

Bloggen

Drönarkortet

Inspire

Från och med 2021 gäller nya gemensamma regler för drönare inom EU, och det krävs numera godkänt avlagt prov för drönarkort. Dessutom skall man som fjärrpilot och flygansvarig vara registrerad hos Transportstyrelsen. Liksom tidigare krävs att man som kommersiell utövare är ansvarsförsäkrad.

Jag har avlagt godkänt prov för klasserna A1/A3 och A2, där A2 är den mest omfattande. Drönarverksamheten är försäkrad i Adekvat Försäkrings AB.

 

Drönarkort

Tiden går fort…

Många blir nog förvånade över hur fort tiden går, och det känns overkligt att jag haft studion i TRIVAS-huset i 30 år nu. Det hela startade 1991 i början av januari, med Bosse Tornevall och undertecknad. Vi hade jobbat tillsammans på Hallandsbild några år tidigare, och jag hade de senaste åren jobbat heltid som pressfotograf på Hallands Nyheters Varbergsredaktion. Vi startade studion mitt den stora finanskrisen, men det gick bra, och sedan har det rullat på fram till Bosses pension 2013, då Jonas Arneson flyttade in med sin verksamhet…och nu är det min tur att börja varva ner lite.

Någon gång behöver man ju ändra riktning i livet, och därför flyttar jag ut sista december i år. Det känns både tråkigt och skönt, i någon slags märklig blandning. Att städa bland gamla pärmar, arbetsprover, arkivbilder mm väcker gamla minnen, men samtidigt är det skönt att fortsättningsvis inte ha så många olika bollar i luften samtidigt.

Jonas kommer att vara verksam även i fortsättningen, men i andra lokaler. Närmast på Susvindsvägen 1 från 1 januari 2021. Där kommer även vår gemensamma utrustning att finnas. 

Foto: Jonas Arneson

Fortsättningen

Men vad skall Thomas göra i fortsättningen?

Efter nyår kommer jag att utgå från min hemadress, och i huvudsak jobba med stillbild och video “on location”. Fokus blir mest på arbete med mat, och matlagning.

Appen “TAKK-för-maten” vars prototyp med fyra recept blev klar under 2020, har nu under hösten beviljats medel för att byggas ut till 40 recept. Detta kommer att ske de närmaste två åren och kommer att medföra en hel del jobb, som kombineras med fortsatta fotograferingar för olika mattidskrifter.

Drönarfoto/video kommer att utföras även i fortsättningen, liksom viss produktfotografering hos mina sedan många år trogna kunder.

Appen är ett hjälpmedel för personer med funktionsstörningar, och tolkas bl a på TAKK-språk.

Jag kommer även fortsättningsvis att vara nåbar på tel 0707-995 885…ring gärna!

Publiceringsrekord i matfoto

I senaste numret av Bonniertidningen Mitt Kök kom 27 helsidor från teamet Asplund Mat&Medier och Digipict, vilket torde vara någon slags rekord. Dessutom finns enstaka mindre bilder i tidningen. Vi är givetvis ruskigt glada när våra jobb publiceras, och speciellt i en tidning som lägger stor vikt vid modern layout och stil.

Nu tar vi nya tag, och i pipelinen på matsidan ligger nya appar för funktionsnedsatta och äldre. Här gäller både video och stillbilder. Givetvis fortsätter också samarbetet med mattidningarna.

 

Publiceringar i Mitt Kök

Inte semester…men nästan

Under sommarmånaderna blir det lite lugnare på jobbfronten, men sällan riktigt tyst. Lite frisk luft skadar dock inte, och så fort det finns möjlighet blir det en fotosafari i närområdet.

Årets invasionsart på fjärilsfronten, Tistelfjäril

Ha en fortsatt skön sommar! 🙂

Fem potatisrecept filmade

Här kommer ett av fem enkla potatisrecept för att tipsa om variationer på tillagning.

Filmerna producerade för Svensk Potatis AB under juni månad, och kommer att publiceras på youtube. Tanken är att inspirera till olika sätt att använda svenskodlad potatis. Filmerna har hållits så korta som möjligt, utan att utelämna viktiga steg i recepten.

Eleonor Schütt och Anna-Karin Hamilton under inspelningen

 

Inspelade med två kameror (Sony FS5 Mk2 och Canon 5D Mark4) parallellt, satta i olika vinklar. Redigerat i Final Cut Pro, med musik från Artlist.io.

Är du intresserad av liknande produktioner så kontakta oss gärna! Tel. 070-995 885

Produktfoto

Under vinter och tidig vår är det en hel del produktfotografering i verksamheten. Oftast handlar det om frilagda bilder som anpassats att fungera både på webben och i kataloger. Ibland är det så att kunden bestämmer kommande utbud utifrån ett begränsat antal prototyper, och kataloger skall vara färdiga när de slutgiltiga varianterna anländer.  Vi löser problem som t ex att färger på provexemplar inte stämmer med det som kommer att säljas, och liknande.

Behöver du fotografera dina produkter, så ta gärna kontakt! tc@digipict.se , eller ring 0707-995 885!