Team Asplund/Carlén slår till igen
Veckans nummer av Leva&Bo

Vi tog de första matbilderna tillsammans för över 20 år sedan. Den gången var det för Svensk Köttinformation, och jag har för mig att det gällde en bild för en kokbok med fokus på kött. Sedan dess har det blivit många hundra sessioner för olika uppdragsgivare. Både utrustning och stilar har ändrats under åren, och det gäller hänga med i svängarna. Då för länge sedan gällde ganska låg bildvinkel, och maträtterna skulle byggas på höjden. Numera blir det mer och mer rakt uppifrån. Då gällde massor med belysning och långsam diafilm i analoga kameror. Nu är det färre ljuskällor, ibland bara fönsterljus, och digitala kameror med helt andra möjligheter till efterbehandling av bilderna.
Det är helt otroligt hur vår syn på mat har förändrats sedan vi började. Idag är det visuella minst lika viktigt som smaken och näringsinnehållet. Det skall bli spännande att följa med i utvecklingen framöver.
På onsdag denna veckan är det nytt uppdrag för teamet. Vad det handlar om får ni veta om 5-6 veckor, när tidningen kommit ut. 🙂
Comments are closed.