Prisad bok

”ETT GOTT LIV – smart och enkel mat för seniorer”

 

 

 

”ETT GOTT LIV – smart och enkel mat för seniorer” tar hem förstaplaceringen i den hårt konkurrensutsatta kategorin Hälsa i ”Årets Svenska Måltidslitteratur 2021”. 

Med motiveringen ”Näringsriktig mat ger kroppen styrka och förutsättning att må bra, med sängkantsmenyer, frukostar, aptitretare, smaktillbehör, luncher, mellanmål, middagar och resträtter. En fint illustrerad bok som sprider matglädje och matlust.”, placerade Hushållningssällskapet Västras matkonsulter sig i topp, i gott sällskap med bl.a. Tareq Taylor (vinnare 2020). I boken levereras recept anpassade för två personer, vackra bilder och faktatexter i en färgsprakande förpackning.

Kokboken ETT GOTT LIV passar både nybörjare och lite mer vana matlagare, och är en inspirationskälla framför allt för seniorer men också anhöriga, volontärer och hemtjänstpersonal. ETT GOTT LIV har recept som täcker hela dagen – allt från frukost, luncher, middagar och kvällsmat till mellanmål, aptitretare, sängkantsmeny och efterrätter. Det finns även förslag på hur recepten kan berikas med energi och protein. Boken bjuder dessutom på tips om vad man kan laga av det som blir över och förslag på alternativa tillbehör. Recepten har skapats av Eleonor Schütt, Cecilia Sassa Corin och Margareta Frost-Johansson, matkonsulter på Hushållningssällskapet Västra.

– För alla inblandade är det ett fantastiskt fint erkännande att vi har skrivit och producerat en bok som väcker både matlust och ligger helt rätt i tiden. Det här ger mersmak och inspirerar stort i vårt vidare arbete för mer matglädje! avslutar Margareta Frost-Johansson. Priset delades ut den 25 november på Kungliga Skogs- och Lantbruksakademien i Stockholm. Mer information finns på Måltidsakademiens Biblioteksstiftelses hemsida, maltidslitteratur.se

 


• Boken finns inbunden och som E-bok

• Går att köpa överallt där böcker säljs

• Utgivning: Votum Förlag

• Layout och formgivning: Johan Sjödelius och Per Kollberg, VOTUM Förlag

• Fotograf: Thomas Carlén, Digipict

• Matstylist: Christina Asplund, Asplund Mat & Medier

 

EttGottLiv_omslag

Föregående Lite vilt...

Comments are closed.