Matfoto – höstgrytor

Denna vecka publicerar Leva&Bo ett matreportage som jag fotograferade för några veckor sedan. Cirka 50% av verksamheten är matfoto eller videofilmning av matlagning. Just nu är det julmat framför kameran, och om någon dryg vecka så gäller nyår.

Detta reportage är gjort tillsammans med matskribenten Christina Asplund på Asplund Mat&Medier, som jag har samarbetat med i många år. Att fotografera mat, handlar mycket om att förmedla ett intryck som får betraktaren att bli sugen på att testa receptet. För detta krävs en god ljussättning, som framhäver rätterna, och återspeglar den årstid som reportaget skall publiceras under.

Mycket mer produktioner och publiceringar ligger i pipeline under hösten, och jag kommer i bloggen löpande att presentera vad som är på gång.

Videofilm ”Nordisk Seglats”

Under början av juli filmade vi evenemanget Nordisk Seglats i Varberg. Uppdragsgivare var Galtabäcksskeppets Bygglag. Under dagarna 5-7 juli hade de tävlande råseglarna ett stopp i hamnen, och visade upp sina båtar för en intresserad allmänhet. Tävlingsrutten var Aalborg – Varberg – Fredrikstad. Vi var tre fotografer, och filmade med två handkameror och två drönare. I hamnen användes en Inspire 1 X5 RAW, och när vi opererade från båt, en Phantom 3PRO. Videoproduktionen redigerades i Final Cut PRO. Projektet sponsrades av Varbergs Kommun, Varbergs Sparbank, Varbergs Energi, Studiefrämjandet, Varbergs Bostad med flera.

Fotograferna i Varberg

 

Nu fotograferas friluftsprylar

Inför utesäsongen är det dags att göra katalog och webbilder på friluftsartiklar. Allt från den lilla konservöppnaren till sexmannatältet skall visas i bild. Det blir mycket trix och plock, för att det i slutändan skall bli snygga webshopbilder. Att bestämma sig för en betraktningsvinkel, och så långt det är möjligt sedan följa den, skapar bättre harmoni när flera produktbilder visas samtidigt på en sida. En liten skugga gör att det ser mer ”levande” ut.

Fotograf i Varberg
Fotograf i Varberg

En ordnad bild som visar allt som ingår i produkten ger bra information till kunden.

Fotograf i Varberg
Fotograf i Varberg

Ett smidigt ihopfällbart campingbord är alltid bra att ha.

Fotograf i Varberg

Jag levererar bilderna färdiga både för tryck och för webben. Kunden heter BRIV AB, och finns i Varberg.

Behöver du hjälp med bilder till din webshop, broschyr, eller katalog? Ring eller skicka ett mail, så får du ett kostnadsförslag!

Nya armaturbilder

Så har det fotograferats armaturer igen. Vi fotograferar objekten i studio, och frilägger för användning i olika publikationer. För min del föredrar jag att lamporna är tända, eftersom de annars lätt ser livlösa ut.

Denna gången var det lite ont om tid, och miljöbilderna fick därför konstrueras digitalt. Kontorsbilderna kommer från ”stock-arkiv”, och det blir lite jobb att hitta lämpligt material. Sedan är det en hel del pill med att montera in armaturerna så att perspektiv och ljusbilder ser naturliga ut.

Så här blev det denna gången! Klicka gärna på länken för att se hela broschyren i pdf.

Kund: GlamoxLuxo AS

Snart semmeltisdag

Semmeltisdag. Fotograf Thomas Carlén, Varberg - Kungsbacka

Inte så många dagar kvar innan det är fettisdag. Ett av årets matfotojobb gjordes för Expressens magasin Leva&Bo. Här tipsas om några otroligt goda varianter på semlor, och den gamla traditionsenliga hetväggen. Christina Asplund på Asplund Mat&Medier komponerade recepten och stod för stylingen. Så här under vintern är det tunt med naturligt ljus, och vi fick ta hjälp av lite studioblixtljus.

Nu blir dagarna snabbt längre, och snart slår snödropparna ut! 🙂

Fotograf Thomas Carlén

Stort eller litet jobb...ring eller maila oss!!