Nu fotograferas friluftsprylar

Inför utesäsongen är det dags att göra katalog och webbilder på friluftsartiklar. Allt från den lilla konservöppnaren till sexmannatältet skall visas i bild. Det blir mycket trix och plock, för att det i slutändan skall bli snygga webshopbilder. Att bestämma sig för en betraktningsvinkel, och så långt det är möjligt sedan följa den, skapar bättre harmoni när flera produktbilder visas samtidigt på en sida. En liten skugga gör att det ser mer ”levande” ut.

Fotograf i Varberg
Fotograf i Varberg

En ordnad bild som visar allt som ingår i produkten ger bra information till kunden.

Fotograf i Varberg
Fotograf i Varberg

Ett smidigt ihopfällbart campingbord är alltid bra att ha.

Fotograf i Varberg

Jag levererar bilderna färdiga både för tryck och för webben. Kunden heter BRIV AB, och finns i Varberg.

Behöver du hjälp med bilder till din webshop, broschyr, eller katalog? Ring eller skicka ett mail, så får du ett kostnadsförslag!

Nya armaturbilder

Så har det fotograferats armaturer igen. Vi fotograferar objekten i studio, och frilägger för användning i olika publikationer. För min del föredrar jag att lamporna är tända, eftersom de annars lätt ser livlösa ut.

Denna gången var det lite ont om tid, och miljöbilderna fick därför konstrueras digitalt. Kontorsbilderna kommer från ”stock-arkiv”, och det blir lite jobb att hitta lämpligt material. Sedan är det en hel del pill med att montera in armaturerna så att perspektiv och ljusbilder ser naturliga ut.

Så här blev det denna gången! Klicka gärna på länken för att se hela broschyren i pdf.

Kund: GlamoxLuxo AS

Snart semmeltisdag

Semmeltisdag. Fotograf Thomas Carlén, Varberg - Kungsbacka

Inte så många dagar kvar innan det är fettisdag. Ett av årets matfotojobb gjordes för Expressens magasin Leva&Bo. Här tipsas om några otroligt goda varianter på semlor, och den gamla traditionsenliga hetväggen. Christina Asplund på Asplund Mat&Medier komponerade recepten och stod för stylingen. Så här under vintern är det tunt med naturligt ljus, och vi fick ta hjälp av lite studioblixtljus.

Nu blir dagarna snabbt längre, och snart slår snödropparna ut! 🙂

Kundtidning och hemsida

Kunden GlamoxLuxo AS visar snygga produktbilder på sin hemsida 🙂

Samtidigt släpper man årets upplaga av sin kundtidning/katalog ”lux&lumen 2017: Inspiration, information, upplysning”. Det är alltid lika spännande att bläddra och se sina egna bilder i sådana här påkostade publikationer.

Att få privilegiet att göra sådana här jobb känns hedrande, och varje nytt uppdrag är en ny utmaning. Samarbetet med denna kund har många på nacken, och just nu sitter jag och redigerar bilder med nya armaturer som har plåtats i studion under december. Resultatet kommer så småningom här på bloggen!

En av kundens mest uppmärksammade produkter under 2016, golvarmaturen Linea. Bilden med formgivarna Oskar Daniel och Emil Marklund togs i studion i Varberg.

Bilden tagen på GlamoxLuxos anläggning i Målilla

 

Armaturen EAS. Produktbilderna tagna i studion. Miljöbilden ett montage med studiobilder och en interiör från ett kontor i Göteborg.

Förfarandet med montage och manipulation är inte helt ovanligt när man jobbar med prototyper. Det kan handla om att vissa färger saknas, eller att det hinns med att montera dom i miljö. Materialet för marknadsföring måste ligga klart vid introduktionen, och då löser fotografen det problemet.

Miljöbilden ett montage av studiobilder och en miljöbild som tidigare tagits på ett kontor i Göteborg.

Behöver du hjälp med produktfotografering så tveka inte att höra av dig!

Ring 0707-995885, eller maila tc@digipict.se

Nu siktar vi mot våren

Så har juleljuset gjort sitt för denna gången. Dags att acceptera att tjugondagknut är i faggorna, och avveckla julen inför den kommande våren. Det är inte utan att man längtar efter det naturliga ljuset nu. Dagarna har redan börjat länga sig, och vi har sedan vintersolståndet fått ca en halvtimme dagsljus mer per dag.

Hoppas på ett bra 2017, med många nya spännande uppdrag. Omfattningen av jobb inom videofilm och timelapse kommer sannolikt att öka, och det är en utmaning som triggar.

Vill här också tacka mina kunder för alla uppdrag 2016!

Fotograf Thomas Carlén

Stort eller litet jobb...ring eller maila oss!!